De introductie van de opgefriste Nissan Leaf gaat gepaard met de mogelijkheid om het accupakket van de Japanner te leasen.

Het grootste voordeel van het leasbare accupakket is een aanzienlijke daling van de aanschafprijs. Het lithium-ion accupakket van Nissans EV is nu tegen een maandelijks bedrag te huren, waardoor de aanschafprijs van de auto met 5.900 euro zakt.

Hierdoor staat een Leaf al vanaf 23.890 euro voor de deur, zonder accupakket welteverstaan. De prijs van de instapversie van de Leaf, de Visia, ligt met de komst van het aangescherpte model zo'n 3.000 euro lager dan die van z'n voorganger. Sinds kort wordt de EV namelijk ook in Europa geproduceerd, en dat scheelt weer in de kosten.

Wie niets voor het leaseplan voelt, kan gelukkig ook het oude systeem blijven hanteren, waarbij bij de aanschaf van een Leaf ook voor het accupakket betaald wordt.

Garantie

De garantievoorwaarden blijven bij acculease hetzelfde als bij koop. Dit houdt in dat de er garantie gegeven wordt tot de accu conditiemeter 9 van de 12 balkjes weergeeft, en tot en met 5 jaar of maximaal 100.000 kilometer. Bij lease geldt de garantie echter net zo lang als de leaseperiode.

Het maandelijkse leasetarief begint bij 79 euro bij een contractduur van 36 maanden en 12.500 kilometer per jaar. Het aantal snellaadbeurten is hierbij niet van belang. Road Side Assistance en State of Health-garantie zijn bij dit bedrag ingesloten.

Bekijk foto's van de Nissan Leaf in groot formaat