Het zijn spannende tijden voor Fisker. Het Amerikaanse automerk balanceert tussen hoop en vrees en houdt momenteel de kaken stijf op elkaar omtrent de toekomst.

Fisker verkeert in zwaar weer maar hoe de zaken er op dit moment voor staan, daarover heerst grote onduidelijkheid. "Op dit moment is er complete radiostilte vanuit Amerika", zegt Jan Rooderkerk, woordvoerder van Fisker Nederland.

"Het is logisch dat eigenaren van een Fisker Karma zich zorgen maken over de toekomst van het merk maar ik kan me nauwelijks indenken dat het verdwijnt. We moeten accepteren dat we nu in een onrustige periode zitten maar ik ga ervan uit dat Fisker een toekomst heeft."

Twee scenario's

Rooderkerk zegt geen 'als'-scenario's te kennen maar kan zich twee scenario's voor het merk voorstellen. "Het zou kunnen dat Fisker in een Chapter 11-situatie terecht komt, dan hebben ze 120 dagen om een herstart te maken. De andere mogelijkheid is overname door een externe partij.

Er zijn geïntereeseerden maar wellicht dat die nog even wachten op een gunstiger moment voor overname. Fisker is een interessante partij om over te nemen; de ontwikkelingskosten zijn eruit, de techniek is in huis en er staan drie nieuwe modellen startklaar." Daarmee doelt Rooderkerk op de Atlantic, Surf en Sunset.

Geen zorgen

"Eigenaren van een Karma hoeven zich geen zorgen te maken, de garantie blijft geldig en voorlopig zijn er nog meer dan voldoende onderdelen op voorraad. We doen onze uiterste best om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn", besluit de woordvoerder.