AMSTERDAM - De Duitse tuner AC Schnitzer heeft de hagelnieuwe BMW 5-serie Touring onder handen genomen. Zelfs aan de trekhaak wordt gedacht.

Wie met zijn 5-serie Touring gaat winkelen bij AC Schitzer kan kiezen uit drie soorten lichtmetalen wielen met maten van 19 en 20 inch. Her en der is de Touring voorzien van spoilers en luchtinlaten die volgens de fabrikant de aërodynamica verbeteren en de wegligging ten goede doen komen.


De Touring is voorzien van spoilers en luchtinlaten die de aërodynamica verbeteren en de wegligging ten goede doen komen

Touring eigenaren die er geen genoeg van krijgen, kunnen ook nog kiezen voor een 'Chromeline Set' waarbij verschillende delen aan het exterieur worden voorzien van verchroomde delen. AC Schnitzer meldt dat er nog verschillende verfraaiingsmogelijkheden in ontwikkeling zijn. Zo komt er nog een skirt voor de achterzijde aan die desgewenst kan worden geleverd met een inkeping, zodat er ruimte is voor een trekhaak.

Aluminium accenten

In het interieur zitten verschillende aluminium accenten. Zelfs de knop van het i-Drive systeem is van een aluminium laagje voorzien. Aan de binnenkant kan gekozen worden tussen koolstofvezel of leder op het stuur.

Het uitlaatsysteem van AC Schnitzer zorgt ervoor dat de BMW een sportieve brom laat horen. En natuurlijk zorgt de verlagingsset, die de auto zo´n 3 centimeter lager legt, er ook voor dat de Touring niet ongemerkt passeert.