Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lamborghini

Unieke Lamborghini te koop

Lamborghini komt met een spectaculaire hypercar, een alternatief voor de Bugatti Veyron. Het model gaat 'Pregunta' heten.

De Pregunta is een concept-car die in 1998 z'n debuut beleefde op de Autosalon van Parijs. In 1999 konden we hem in Geneve bewonderen, waarna de auto eigenlijk een beetje onder de radar is doorgeglipt. De auto markeert het einde van het nog onafhankelijke Lamborghini, dat kort na de introductie van de Pregunta onder de vleugel van Audi werd ondergebracht.

Voor 1,6 miljoen euro is de wagen te koop op classicdriver.com. Het uiterlijk van deze unieke Lambo is geïnspireerd op straaljagers uit de jaren zestig, maar heeft wat ons betreft meer weg van de Pagani Zonda. De Pregunta krijgt dezelfde lak mee waar diverse stealth-vliegtuigen ook van worden voorzien.

Onder de kap ligt een 530 pk sterke twaalfcilinder die de auto tot een topsnelheid van 333 km/h moet kunnen brengen. Stukken sneller dan de officiële top-Lamborghini uit die tijd, de Diablo.

Luxe

Aan luxe ontbreekt het de Pregunta trouwens niet. De bizarre concept-car beschikt namelijk onder andere over een digitaal instrumentarium, een achteruitrijcamera en GPS. Snel reageren lijkt ons geboden, anders verdwijnt het apparaat binnen de kortste keren achter de gesloten deuren van een gefortuneerde oliesjeik.


Lees meer over:

Lamborghini

Aanbevolen artikelen