SSC Ultimate Aero claimt titel snelste productieauto

Shelby Super Cars (SSC) claimt de titel van de snelste productieauto ooit terug.

Onlangs werd bekend gemaakt dat de Veyron naar alle waarschijnlijkheid uit het Guinness Book of Records geschrapt gaat worden. De auto zou niet in productie-jas hebben gesprint, en dat is niet volgens de regels.

Hennessey claimt dat zij nu het snelste monster ter wereld in de showroom hebben staan. Helaas voor de Amerikanen worden ook zij niet in het recordboek opgenomen, de heren van het Guinness Book waren namelijk niet ter plaatse ten tijde van de poging.

Dat betekent dat de SSC Ultimate Aero, die lange tijd achter de Veyron genoteerd stond, nu met 412 km/h het record van de snelste productieauto ter wereld op z'n naam heeft staan.

Verbaasd

Oprichter Jerod Shelby is er verbaasd over. "Dit is niet hoe we gepland hadden om het record te heroveren. Voorlopig blijft de tijd staan, tot we een nieuwe poging doen," aldus Shelby.

Voor de komst van de Veyron heeft het record al drie jaar op naam van SSC gestaan. Onder de kap van de  razendsnelle wagen ligt overigens een bi-turbo 6,3-liter V8 die goed is voor zo'n 1.290 pk. Een versie met onder andere een nieuwe versnellingsbak is inmiddels ontwikkeld, SSC is van plan om met deze herziene versie een nieuwe recordpoging te gaan doen.

Bekijk foto's van de SSC Ultimate in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie