Porsche bevestigt gerucht over viercilinderboxer

Porsche heeft de geruchten dat het met een viercilinder boxermotor komt, bevestigd.

De nieuwe vierpits boxermotor, waarmee de firma Porsche z’n motorengamma naar onderen toe uitbreidt, zal niet, zoals eerder verwacht, debuteren op de Frankfurt Motor Show.

"Het is beslist geen geheim dat we aan een viercilinder boxermotor werken",  liet een Porsche-woordvoerder zich ontvallen aan het Engelse automagazine Autocar, "maar de krachtbron verkeert nog wel in de ontwikkelingsfase.

Volgens de huidige planning zal het nog zeker drie jaar duren voordat we officiële mededelingen doen aangaande deze motor."

Architectuur

Er is nog maar weinig over de viercilinder boxermotor bekend. De turbokrachtbron zou dezelfde architectuur hebben als de zescilinder die Porsche al gebruikt in de Cayman, de Boxster en de 911. Volgens Leftlane gaan er geruchten dat het aggregaat een cilinderinhoud zal hebben van 2,5-liter en  een maximaal vermogen van 350 pk.

Derde generatie

De nieuwe instapmotor van Porsche zal waarschijnlijk voor het eerst zijn opwachting maken in de gefacelifte versie van de derde generatie Boxster en het huidige Cayman-model, aldus Autocar.

Maar deze auto’s verwachten we niet eerder in de showroom van de Porsche-dealer dan 2016. Het model onder de Boxster kan, mocht die ooit het productiestadium bereiken, de vierpiter ook goed gebruiken.

Hoe dan ook, al voor 2016 mogen we viercilindermotoren verwachten in modellen van Porsche. Tweeliter turbo’s, op benzine en diesel, uit de rekken van Volkswagen lepelt de sportautofabrikant uit Zuffenhausen straks in de Macan SUV die dit jaar op de markt komt.

Tip de redactie