Daihatsu heeft nieuw model

Daihatsu heeft een nieuw model voor z'n thuismarkt op stapel staan. Wie het model bekend voor komt heeft het bij het rechte eind, de Mebius is namelijk niets meer dan een Toyota Prius Wagon met Daihatsu-labels.

Toyota staat al jaren aan het roer bij het eveneens Japanse Daihatsu. Wij krijgen hem met het verdwijnen van Daihatsu uit Europa uiteraard niet hier op de weg, maar in het thuisland zal de Dai vast menig hybride-rijder tevreden stellen.

Onderhuids verschilt de Mebius overigens niet van z'n tweelingbroer. Dat betekent dat dezelfde 1,8-liter benzinemotor in samen met een elektromotor, goed is voor 136 pk. In tegenstelling tot de Prius Wagon is de Mebius alleen als vijfzitter leverbaar, waar Toyota de mogelijkheid biedt om zeven personen mee te zeulen.

Wagon

Grappig gegeven: in België gaat de Toyota Prius Wagon als Toyota Grand Prius door het leven. Nederland is de enige markt waar het model tot Wagon is gedoopt. In Japan wordt -ie Prius α genoemd en in de rest van Europa simpelweg Prius +.

Het is niet voor het eerst dat de twee Japanse automerken aan embleemuitwissel doen. De laatste Daihatsu Charade was namelijk niets anders dan een Toyota Yaris met andere beeldmerken. In Azië rijdt de Daihatsu Altis rond, een hybride-variant van de Toyota Camry, verder worden er al jaren grote hoeveelheden onderdelen met elkaar gedeeld. 

Bekijk 6 foto's in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie