Daimler stelt doelstellingen bij na teleurstellende start

De Duitse autofabrikant Daimler houdt na een tegenvallende start van het jaar zijn doelstellingen voor 2013 tegen het licht.

Dat maakte het bedrijf, eigenaar van onder meer Mercedes-Benz, woensdag bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Berlijn.

Het economisch tij zit de komende maanden naar verwachting niet mee, aldus topman Dieter Zetsche van Daimler. Vooral in Europa valt volgens hem weinig rugwind te verwachten.

De vraag naar personenauto's en bedrijfswagens is daar in de eerste maanden van 2013 lager dan verwacht. Desondanks verkocht Daimler in het eerste kwartaal wereldwijd meer voertuigen dan een jaar eerder.

Haalbaar

Gezien de sombere vooruitzichten onderzoekt het concern de komende tijd of de verwachtingen die het eerder voor 2013 heeft uitgesproken, nog haalbaar zijn. Meer informatie volgt bij de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal, op 24 april.

Daimler sprak in februari de verwachting uit dat de winst voor rente en belastingen uit voortgezette activiteiten dit jaar ongeveer op hetzelfde niveau zal liggen als in 2012 (8,1 miljard euro).

Lees meer over:
Tip de redactie