Porsche Cayenne spyshots openbaar

De tweede generatie van de Cayenne is sinds 2011 op het asfalt te vinden en daarmee is de sportieve SUV verre van een oudgediende. Toch achten de heren in Stuttgart de tijd al rijp voor een facelift.

Want als je de Panamera een botoxkuur geeft, dan kan de Cayenne natuurlijk niet achterblijven.

Onze spionagefotograaf wist een Cayenne met zwarte plaksels op de foto te zetten. Grote wijzigingen aan de buitenkant verwachten we, evenals bij de Panamera het geval was, niet.

De Cayenne krijgt voor modeljaar 2015 een stel nieuwe bumpers mee, evenals een set anders getekende voor- en achterlichten. Naar verwachting zal de S Hybrid vervangen worden door de S E-Hybrid, het plug-in exemplaar dat z'n debuut beleefde in de nu weer kersverse Panamera. In de gestrekte Panamera levert de combinatie van een V6-blok met een elektromotor 416 pk, voor de Cayenne zal dat naar niet anders zijn.

De ongeblazen V8-motoren in de Panamera werden bij de recente facelift vervangen door V6-exemplaren, voorzien van een dubbele turbo. Ongetwijfeld zal Porsche deze wijziging ook doorvoeren onder de kap van de opgefriste Cayenne. Volgend jaar verwachten we een officiële onthulling van de Cayenne na z'n bezoekje aan de plastisch chirurg.

Bekijk foto's van de Porsche Cayenne in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie