Maserati onthult nieuw model Ghibli

Maserati heeft z'n nieuwste model, de Ghibli, dinsdag officieel onthuld.

Het is tegenwoordig een zeldzaamheid dat foto's van een nieuw model niet voortijdig op internet belanden en ook bij de Maserati Ghibli was het vanochtend weer raak. De Italianen hebben nu, een paar uur later, zelf al het beeldmateriaal en bijbehorende info vrijgegeven.  

Maserati laat evenwel nog niet al te veel los over de auto die het moet gaan opnemen tegen (vooral) de BMW 5-serie.

Wel is nu zeker wat er onder de Italiaanse kap ligt: de klant heeft keuze uit twee 3.0 turbo V6-blokken, een benzine- en een dieselvariant. De motoren zijn gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak en de aandrijving geschiedt op de achterwielen, Q4-vierwielaandrijving is optioneel.

Uniek

De komst van een dieselmotor – die naar verwachting meer dan 300 pk levert - in een Maserati is uniek, dat gebeurde nog niet eerder in de bijna 100-jarige geschiedenis van het merk. De benzinegestookte 3.0 biturbo V6 is dezelfde als in de Quattroporte, waarin-ie 410 pk levert.

Of de Ghibli evenveel vermogen krijgt toebedeeld, is nog even afwachten. Het topmodel krijgt waarschijnlijk de 3,8-liter V8 uit de Quattroporte aangemeten maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Oude bekende

De naam Ghibli is overigens een oude bekende uit de Maserati-historie. Zowel in de jaren zestig/zeventig als in de jaren negentig was er een model dat dit typeplaatje voerde (zie foto's 4 t/m 15). De nieuwe Ghibli maakt een belangrijk onderdeel uit van Maserati’s plannen om op jaarbasis 50.000 auto’s te verkopen.

Op dit moment moeten we het helaas stellen met een minimum aan beschikbare informatie, Maserati laat meer los over de Ghibli op de autobeurs van Shanghai, die op 19 april z’n poorten opent voor het publiek. Wanneer de Ghibli in Nederland op de markt komt, horen we nog van de importeur.    

Bekijk foto's van de Maserati Ghibli in groot formaat

Tip de redactie