'Goedkopere Land Rover op komst'

In de toekomst komt er wellicht een eenvoudiger instap-Land Rover.

Dat meldt Autocar. Volgens John Edwards, topman van Land Rover, zijn z'n productplanners momenteel de mogelijkheid van een SUV in het compacte segment aan het onderzoeken.

De kleine Land Rover moet een prijs van 18.000 pond krijgen, wat in Nederland neerkomt op ongeveer 25.000 tot 30.000 euro. Edwards zet het licht echter nog niet definitief op groen in het interview, want hij wil wel een goede business case zien.

De kleine SUV is waarschijnlijk ongeveer vier meter lang. Volgens bronnen binnen Land Rover gaat de auto z'n bodemplaat wellicht delen met producten van Tata of Chery. De motoren komen ook van Tata, namelijk 1,4- en 1,6-liter benzine- en dieselmotoren. De ingenieurs van het moederconcern werken momenteel aan deze nieuwe motorengeneratie.

Het segment van de compacte SUV geldt als één van de weinige groeiende segmenten in de komende jaren. Vandaar dat veel automerken binnenkort nieuwe modellen introduceren. Denk aan de Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka en Ford Ecosport. Die auto's zijn echter een stuk goedkoper en worden dus geen directe concurrenten van de eventuele compacte Land Rover.

Lees meer over:
Tip de redactie