Het Australische Holden heeft het de laatste tijd al niet makkelijk. Nu is het merk genoodzaakt om opnieuw een groep werknemers te ontslaan.

De afgelopen twaalf jaar heeft Holden zo'n 2 miljard Australische dollar (1,6 miljard euro) aan subsidies gekregen van de Australische overheid, maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat de autobouwer zich nu in zwaar weer bevindt.

Volgens het ABC News ziet Holden zich nu genoodzaakt om 500 productiemedewerkers permanent naar huis te sturen.

Teruggevallen vraag

De hoge koers van de Australische dollar en de teruggevallen vraag naar Holdens hebben het merk tot deze beslissing gedreven. De Holden Cruze, een Chevrolet Cruze met Holden jas en de Commodore vinden nog maar weinig kopers, het publiek waagt zich liever aan goedkopere importmodellen.

Mike Devereux, directeur van Holden, zegt dat het merk alles op alles zet om in Australië voet aan de grond te houden, maar helaas geen garantie kan geven dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken.

In 1856 startte Holden met het fabriceren van zadels voor paarden, en in 1908 legde het bedrijf zich toe op de produtie van auto's. In 1931 werd het bedrijf onder de vleugels van General Motors genomen.

Bekijk 3 foto's in groot formaat