In de Verenigde Staten roept Mitsubishi enkele duizenden Outlander Sports terug wegens mogelijke problemen met de verlichting en de automaat. 

Onze ASX, die technisch identiek is aan de Outlander Sport, wordt volgens Mitsubishi Nederland niet getroffen door de problemen.

Noord-Amerikaanse eigenaren van een Mitsubishi Outlander Sport, gebouwd tussen 11 juni en 11 september vorig jaar, kunnen post verwachten van Mitsubishi.

Remlichten

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), die auto’s op veiligheidsproblemen controleert, meldt dat er mogelijk problemen kunnen ontstaan met de remlichten. Deze zouden mogelijk continu blijven branden, of juist niet aangaan.

Daarnaast zouden versies met een automaat uit de Park-stand gehaald kunnen worden, zonder daarbij het rempedaal in te trappen.

Het gaat in totaal om 4.539 exemplaren. Volgens de NHTSA is er op dit moment nog niet bekend hoe de terugroepactie precies zal verlopen, maar dat er op korte termijn contact opgenomen wordt met de getroffen eigenaren. Reparatie zal kosteloos geschieden.

Nederlandse eigenaren van een ASX, die technisch gelijk is aan de Outlander Sport, hoeven niet bezorgd te zijn.

"De Outlander Sport voor de Amerikaanse markt wordt ook daadwerkelijk daar gebouwd. Exemplaren voor Europa worden elders geproduceerd en voor zover bij ons bekend zijn daar geen problemen bij geconstateerd."

Bekijk foto's van de Mitsubishi ASX in groot formaat