De Irmscher Roadster is duidelijk een auto die voortborduurt op het concept van de Lotus 7, net als bijvoorbeeld Caterham, Westfield en ons eigen Donkervoort dat doen.

Tot zover niks nieuws, maar ter ere van het 45-jarig bestaan van het merk is er nu een actiemodel met stoelverwarming.

Irmscher mag dan in onze contreien aan het verdwijnen zijn, in Duitsland gaan ze vrolijk door. Naast het opleuken van – vooral – Opels kent het merk dus ook deze Roadster, de Duitse versie van het oorspronkelijk Engelse ontwerp. ‘Geen Duitse auto zonder opties’, moeten ze bij de tuner gedacht hebben, en daarom presenteert men nu een uitvoering met een voor dit soort speeltjes opmerkelijke voorziening: stoelverwarming.

Concept

Staat enigszins in contrast met het concept van een lichtgewicht sportauto, maar is natuurlijk wel zo lekker voor wie graag permanent open rijdt.

De Irmscher Roadster Turbo Sport 45 houdt het daar niet bij en is tevens uitgerust met leren bekleding, een tonneaucover en een kap waarvan speciaal wordt vermeld dat hij waterdicht is.

De aandrijving van dit alles geschiedt door een van Opel afkomstige 2.0-liter turbomotor met 265 pk, wat gezien het gewicht van nog altijd niet meer dan 725 kg ruimschoots voldoende is.