BMW mag de 7-serie dan onlangs aan een facelift onderworpen hebben, ook dat herziene type heeft niet het eeuwige leven.

Dat BMW werkt aan een opvolger wisten we al, we hebben de auto voor de tweede keer in camouflagepak gespot.

De nieuwe S-klasse van Mercedes is in aantocht, en dat betekent werk aan de winkel voor BMW. Ook daar wordt aan een nieuw topmodel gewerkt, waar deze foto’s het bewijs van zijn. Deze testauto is nog net zo goed ingepakt als het exemplaar dat we eerder zagen, dus veel nieuws over het uiterlijk is er niet te melden.

Opvallend is dat het deel dat we al wel kunnen onderscheiden erg veel op het huidige model lijkt. De kenmerkende schouderlijn en de hoek van de voorruit ten opzichte van de enorme motorkap zijn zo weinig veranderd dat het zelfs om een facelift zou kunnen gaan.

Model

Dit is gezien de recente update van het model echter onwaarschijnlijk, en ook een 'mule' (nieuwe techniek in een oude carrosserie) is door de uitgebreide camouflage niet logisch. Mocht dit een volledig nieuwe auto zijn, lijkt het er dus op dat BMW qua design voortborduurt op het huidige model. Het exemplaar op de foto’s is overigens een versie met lange wielbasis, wat het enorme achterportier verklaart.

De '7' verschijnt waarschijnlijk pas in 2015 of 2016, dus naar technische specificaties is het nog even gissen. Naar verluidt werkt BMW hard aan gewichtsreductie, wat natuurlijk zowel het rijgedrag als het verbruik ten goede zal komen. Nieuwe oplossingen op uitrustings- en veiligheidsgebied zijn in dit segment bijna verplicht, een herziene versie van het besturingssysteem i-Drive lijkt ons niet uitgesloten.

Bekijk foto's van de BMW 7-serie in groot formaat