Na vijf jaar heeft Skoda de Superb weer een opfrisbeurt gegeven. Ook de Combi, sinds 2010 op de markt, is aan de beurt.

Kenners zullen direct zien dat de Skoda de Superb hatchback het grondigste onder handen heeft genomen; de kenmerkende achterlichtunits - volgens menigeen niet het sterkste punt van de auto - werden vervangen door scherper gesneden exemplaren die in de verte wel iets weghebben de lichtunits van Maserati.

Tussen de achterlichten is de achterklep licht 'naar binnen' gevouwen waardoor-ie wat meer reliëf krijgt. Ook nieuw zijn de reflectoren in de achterbumper. Het front is strakker gelijnd dan voorheen met een bredere grille en nieuwe onderbumper. De nieuwe koplampunits zijn nu ook leverbaar met bi-xenonlampen met geïntegreerde led-dagrijverlichting. 

Voor de Combi gelden dezelfde wijzigingen voor het front en ook de stationwagon kreeg wat meer 'body' in de achterklep en sluit zo aan bij de nieuwe designrichting die Skoda insloeg met de Rapid en Octavia. Skoda levert twee nieuwe lakkleuren voor de Superb: Metal Grey en Moon White en er zijn nieuwe lichtmetalen wielen leverbaar in de maten 16, 17 en 18 inch.

Nieuwe bekledingsstoffen

Binnenin komt Skoda met negen nieuwe bekledingsstoffen en patronen en is de topversie, de Laurin & Klement, leverbaar met een nieuwe kleurencombinatie: bruin en ivoor.

De klant heeft keus uit een drie- of vierspaaks stuurwiel. In de vernieuwde Superb heb je nu ook de mogelijkheid om de bestuurdersstoel vanaf de achterbank elektrisch te verschuiven zodat je nóg meer beenruimte hebt.

De optielijst vermeldt onder andere Adaptive Frontlight System, Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie) en de nieuwste versie van de Automatic Parking Assistant, die zowel kan fileparkeren als achteruit in een vak de auto kan wegzetten.

Elektrische schuifbak

De hatchback is leverbaar met een elektrisch schuifdak met geïntegreerde zonnecellen, de Combi kun je krijgen met een elektrisch bedienbaar panoramisch zonnedak. Ook leverbaar is KESSY (Keyless Entry Start and Exit System) en Skoda biedt keuze uit vier audio- en navigatiesystemen.      

Alle dieselmotoren en de 1.4 TSI benzinemotor van 125 pk zijn voorzien van start/stop en volgens Skoda zijn de motoren tot 19 procent zuiniger geworden in vergelijking met het huidige aanbod. Zakelijke rijders zullen de 1.6 TDI van 105 pk (en een CO2-uitstoot van 109 g/km) interessant vinden vanwege z’n 20% bijtelling. Nieuw zijn de handbak voor de 4x4-versie van de 2.0 TDI van 140 pk en de zestraps DSG-transmissie voor de 2.0 TDI 4x4 van 170 pk.

De eerste lichting gefacelifte Superbs staat vlak voor de zomer bij de dealers, de auto maakt z'n officiële publieksdebuut op de autoshow van Shanghai, die op 19 april van start gaat..

Bekijk foto's van de Skoda Superb in groot formaat