Na wat lekkage dit weekend is het nu dan tijd voor de volledige hoeveelheid officiële informatie over de Citroën C4 Picasso.

De mpv is 4,43 meter lang, 1,83 meter breed en 1,61 meter hoog. De overhang aan de voorzijde is 70 mm korter, maar tegelijkertijd nam de wielbasis toe met 55 mm. 

De bagageruimte van de C4 Picasso heeft een inhoud van 537 liter. Citroën heeft 140 kilogram van het gewicht van de gemiddelde C4 Picasso af weten te schaven.

De exterieurkleuren zijn Shark Grey, Aluminium, Hickory Brown and Obsidien Black, Ruby Red, Teles Blue en Kyanos Blue. De wielen hebben een diameter van 16 tot 18 inch. De voorruit en het panoramadak hebben gezamenlijk een oppervlakte 5,3 m2.

Kwaliteitsgevoel

Om het kwaliteitsgevoel te versterken, heeft Citroën nieuwe laktechnologie, extra chroom en nieuwe leder gebruikt. Binnenin kan de bestuurder belangrijke functies bedienen met een 7-inch touchpad, waarmee een cursor op een 12-inch panoramascherm wordt bediend. Park Assist en een 360 graden monitor zijn ook leverbaar.

Citroën laat de mpv een flinke stap maken qua veiligheidsvoorzieningen. Voortaan zijn Active Cruise Control, actieve veiligheidsgordels, grootlichtassistent, Blind Spot Monitoring en Citroën e-Touch beschikbaar.

Op alle diesels, met uitzondering van de HDi 90 pk met handbak, behoort een start-stopsysteem tot de standaarduitrusting. De e-HDi 90 Airdream heeft een CO2-uitstoot van slechts 98 g/km.

De C4 Picasso is daarnaast de eerste Citroën die de beschikking krijgt over de nieuwe BlueHDi 150 pk diesel, die voldoet aan de Euro 6 emissie-eisen. De CO2-uitstoot is 110 g/km.

We verwachten de nieuwe C4 Picasso in het najaar bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Citroën C4 Picasso in groot formaat