Subaru heeft officiële beelden van de WRX Concept gepresenteerd. Ook heeft zij meer informatie over de auto vrijgegeven.

De foto’s bevestigen wat we al eerder zagen: de WRX Concept is een imposante, agressief wagen. Het is een sedan met een lengte van 4,52 m en een sportieve, coupé-achtige daklijn.

Enorme spatborden en donker ‘kijkende’ koplampen geven hem een sinistere uitstraling, terwijl de luchthapper op de motorkap een duidelijke link is naar Subaru’s die eerder de lettercombinatie WRX achterop droegen.

Hint

De vraag bij dit soort concepts is natuurlijk altijd in hoeverre we er wat van terug gaan zien. Subaru houdt het vaag, en zegt dat de auto ‘een hint is naar het design van de toekomstige WRX’. Eerder werd al bekend dat het merk van plan is de WRX los te weken van de Impreza, dus een nieuwe WRX betekent niet langer automatisch een nieuwe Impreza en andersom.

Technische specificaties zijn niet bekend, maar Subaru meldt wel dat het bochtengedrag dankzij een koolstofvezel dakplaat, plat rubber en natuurlijk een boxermotor en vierwielaandrijving zeer goed geregeld is. De WRX Concept debuteert deze week op de New York International Auto Show.

Bekijk foto's van de Subaru WRX in groot formaat