De Chevrolet Spark EV beleeft deze week op de Seoul Motor Show 2013 zijn Aziatische debuut. De Koreanen melden erbij dat de productie van de auto inmiddels gestart is.

De productieband is gaan lopen in GM’s Koreaanse fabriek in Changwon. Het duurt nog even voordat wij de auto in de showroom mogen verwelkomen: de woordvoerder van Chevrolet Nederland gaf eerder aan dat dat niet voor het eind van dit jaar zal gebeuren.

De Spark EV wordt aangedreven door een 130 pk sterke elektromotor. Daardoor sprint de auto in 8,5 seconden naar de 100, een behoorlijk pittig ding dus. Misschien nog wel belangrijker is de actieradius, maar daar doet Chevrolet nog geen concrete uitspraken over.

Snellader

Wel meldt het merk dat de 20 Kwu-accu 254 kilo weegt en middels een snellader in 20 minuten voor 80 procent kan worden volgeladen. Volledig opladen via een normaal stopcontact kan ook, maar dat kost dan 6 tot 8 uur.

GM heeft grote plannen met elektrische auto’s van Chevrolet. Het concern verwacht dat de Spark EV de nieuwe maatstaf zal zijn voor dit deel van de markt, en wil in de toekomst haar elektrische modellengamma flink uitbreiden.

Sergio Rocha, CEO van GM Korea, licht alvast een tipje van de sluier op: "De volgende EV zal iets groter zijn dan de Spark EV. Ook zal hij niet zoals die Spark gebaseerd zijn op een bestaand model, maar in plaats daarvan compleet nieuw ontwikkeld worden".

Bekijk foto's van de Chevrolet Spark in groot formaat