Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Extra Jetta Hybrids

Meer Jetta Hybrids richting Nederland

Met een CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer komt de Volkswagen Jetta Hybrid in aanmerking voor 14 procent bijtelling. 

En dan kun je er natuurlijk blind op vertrouwen dat-ie het goed gaat doen. Zo goed zelfs, dat Volkswagen een extra zending naar ons land stuurt.

Nog voordat iemand überhaupt maar met de auto had gereden stroomden de orders bij Volkswagen al binnen voor de Jetta Hybrid. En dat doet Volkswagen ertoe besluiten nog eens 1.000 extra exemplaren onze kant op te sturen.

"In ons land komt de Jetta Hybrid in aanmerking voor fiscaal voordeel, dus de markt voor een dergelijke auto is hier heel groot," zo verklaart een woordvoerder van de Nederlandse Volkswagen-importeur.

"In eerste instantie hadden we 1.500 toegewezen gekregen voor 2013, maar aangezien, met het grootste deel van het jaar nog te gaan al bijna de helft was verkocht, hebben we dus een nog eens 1.000 extra auto’s kunnen loskrijgen. De productiecapaciteit is beperkt, al kan ik niet zeggen hoeveel auto’s er op jaarbasis gemaakt kunnen worden. Wel weet ik dat ook China, Scandinavië, Frankrijk en Amerika op de auto zitten te wachten. Precieze aantallen per land heb ik niet."

Bestellen

Aangezien er nu voor 2013 in totaal 2.500 exemplaren beschikbaar zijn, is de Jetta Hybrid voorlopig nog te bestellen.

"Afgelopen week ging de auto naar de dealers en toen waren er al 700 van verkocht. Het feit dat de auto niet direct als hybride te herkennen is, is voor veel mensen een pluspunt, en die 170 pk natuurlijk." Toch is 2.500 niet de definitieve bovengrens, als het aan de Nederlandse importeur ligt “Het is ons nu ook gelukt om meer exemplaren binnen te krijgen.”

Aanbevolen artikelen