Lexus is gestart aan de bouw van de LF-LC Concept. De autoproducent heeft groen licht gegeven voor de productieversie van de auto.

De auto ontving keer op keer een warm onthaal op internationale autoshows. Vice-president marketing van Lexus, Brian Smith, liet volgens WardsAuto weten dat de productie gestart is.

“De LF-LC was in eerste instantie bedoeld als een studiemodel. Het heeft iedereen dan ook verbaasd, en ons eveneens, dat de directie in Japan door de overweldigende reacties op de auto heeft besloten hem in productie te nemen. We zijn echter allemaal heel blij met het besluit, dat moge duidelijk zijn”, zegt Smith.

LFA

Het is gebruikelijk dat medewerkers van autoproducenten zich hullen in stilzwijgen of het houden bij vage uitspraken wanneer ze on the record aan toekomstige modellen refereren. In het geval van Brian Smith is het niet anders.

Hij laat geen details los over de aandrijflijn van Lexus’ sportcoupé, die bestaat uit een benzinemotor, die is gekoppeld aan een elektromotor. We weten daar op dit moment alleen van dat het gecombineerde vermogen zo’n vijfhonderd pk bedraagt. Over wanneer de Japanners de sportwagen op de markt denken te zetten, doet Smith evenmin uitspraken.

Niet bereikbaar

Helaas is de Nederlandse importorganisatie op dit moment niet bereikbaar voor commentaar met betrekking tot de LF-LC, maar dat zij net als Brian Smith reikhalzend uitkijken naar de komst van de 2+2, kunnen we nu al gerust stellen. Met het einde van de productie van de LFA in zicht, heeft Lexus met de LF-LC straks immers een nieuwe imagebuilder pur sang in huis.

Lexus heeft bovendien bevestigd dat er nog een sportieve concept-car, onder de LF-LC komt, de LF-CC, in essentie de nieuwe coupé-versie van de IS-serie.   

Bekijk foto's van de Lexus LF-LC in groot formaat