Nissan doet goede zaken met z’n Pathfinder op de Amerikaanse markt. Sinds de introductie in oktober vorig jaar heeft het Japanse merk de verkopen van de SUV verdubbeld. 

Met het debuut van een hybride model op de New York Auto Show hoopt Nissan op nog meer succes.

De Pathfinder Hybrid is de eerste van een hele reeks hybride Nissans die op stapel staan. Komende zomer staat de schone Pathfinder bij de Amerikaanse dealers. Hij krijgt een 2,5-liter turbo benzinemotor, die is gekoppeld aan een 15 kW sterke elektromotor.  Het systeemvermogen bedraagt 250 pk, en de hybride SUV van Nissan heeft 234 Nm aan koppel te vergeven.

Ter vergelijking; de 3,5-liter V6 in de Amerikaanse Pathfinder ontwikkelt een vermogen van 260 pk en een maximumkoppel van 240 Nm.

De elektromotor is gekoppeld aan een ruimtebesparende lihium-ion-batterij, die Nissan heeft weggewerkt onder de zittingen van de derde zitrij. Hierdoor kunnen de zetels van de tweede rij blijven schuiven om een goede instap naar de laatste rij te garanderen.

PureDrive

Visueel onderscheidt de hybride Pathfinder zich van z’n minder groene broer door uit led-lampjes opgebouwde achterlichtunits en badges op de carrosserie met het opschrift PureDrive.

Aan boord geven schermen met informatie over de werking van de hybride aandrijflijn het verschil aan met de niet-hybride Pathfinder, die het uiteraard moet stellen met een instrumentarium zonder infodisplays met hybride informatie

Een woordvoerder van Nissan Nederland meldt dat de Amerikaanse Pathfinder de oversteek naar het Europese continent niet gaat maken. Hier doen we het in het voorlopig gewoon met de op de Navara Pickup gebaseerde Pathfinder die in het Spaanse Barcelona van de band rolt.

"Wij concentreren ons hier vooral op de Leaf", aldus de woordvoerder. In juni staat daarvan de verbeterde versie met onder andere een grotere actieradius bij de dealers.

Bekijk foto's van de Nissan Pathfinder in groot formaat