De nieuwe Kia Soul wordt binnenkort gepresenteerd in de Verenigde Staten.

We zagen de nieuwe Kia Soul de afgelopen tijd al een aantal keren in camouflagepak langskomen maar nu mag het doek er dan definitief af.

De auto werd onthuld op de New York International Auto Show en is volgens Kia geïnspireerd op de Track’ster concept-car uit 2012. De Koreanen hebben de nieuwe Soul breder (15 mm) gemaakt dan het huidige model, hij heeft een langere wielbasis (+ 20 mm) en de torsiestijfheid van het chassis is met bijna 30 procent toegenomen. D

ie extra centimeters resulteren in meer bagageruimte (+ 14 liter) en leefruimte voor de inzittenden. Die kunnen in de nieuwe Soul via UVO eServices contact houden met de buitenwereld en hun smartphone aan koppelen.

1.6 GDi-motor

Kia heeft voor de Amerikaanse versie van de Soul de 1.6 GDi-motor van 130 pk als basiskrachtbron. Een stapje hoger staat de 2.0 GDi van 164 pk. Een handgeschakelde zesbak is standaard, een zestrapsautomaat optioneel.

Dit zijn de Amerikaanse specs. Wat Kia van plan is voor Europa, horen we in de eerste helft van 2014. De Nederlandse importeur geeft aan nog geen bericht vanuit het hoofdkantoor in Frankfurt te hebben ontvangen over de marktintroductie en de specificaties voor onze markt. Een elektrische Soul behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Bekijk foto's van de Kia Soul in groot formaat