De Mercedes CLA 45 AMG is officieel onthuld in New York.

Begin vorige week lekte zo’n beetje al het fotomateriaal van de Mercedes CLA 45 AMG uit, dus het uiterlijk van de auto is inmiddels geen verrassing meer.

Ook de specificaties hebben weinig geheimen meer maar de CLA vinden we, zeker in AMG-pak, een dusdanig bijzonder ding dat we ‘m graag nog een keer voorbij laten komen.

Onder de kap ligt een tweeliter turbomotor die een 360 pk en 450 Nm op de been brengt en de CLA AMG in 4,6 seconden naar de 100 km/h afschiet. Via een 7-traps Speedshift DCT-transmissie met dubbele koppeling worden de pk’s en newtonmeters naar de vier wielen geleid.

Onder normale omstandigheden is de CLA een voorwielaandrijver. De Racestart-functie van de automaat  zorgt voor een zo explosief mogelijke acceleratie. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h en wie met een ei onder z’n rechtervoet rijdt, zou een gemiddeld verbruik van 6,9 l/100 km moeten kunnen halen.

Accessoires

De CLA is uitgedost met de nodige aerodynamische AMG-accessoires, waaronder een aangepast front met grote luchtopeningen, zijskirts, een nieuwe achterbumper en een diffuser aan de achterkant, waar vier grote uitlaatuiteinden uit priemen. Standaard wordt de CLA AMG afgeleverd op 18-inch lichtmetaal met rubber in de maat 235/40R18.

In de wielen schuilen extra grote remschijven met een diameter van 350 mm (voor) en 330 mm (achter). De Mercedes CLA AMG is te bestellen vanaf juli, vervolgens moet je nog tot september geduld hebben voordat-ie wordt afgeleverd. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz CLA in groot formaat