De vermoedens waren er al, maar nu lijkt er definitief bewijs te zijn dat Citroën met een DS-crossover komt.

Thierry Metroz, het hoofd van de DS-designafdeling van Citroën deed eerder een boekje open over aanstaande derivaten, waaronder niet alleen een het slagschip met de naam DS9, maar ook een SUV.

Daar lijken we nu het eerste beeld van te zien. Op de low-res afbeelding, naar verluidt een frame uit een gelekte promotievideo van Citroën, zien we een relatief hoog model met overduidelijk de DS-letters op de grille. Aanvankelijk dacht men de DS9 hier voor ons te zien, maar dat model ligt als limousine toch echt dichter boven het asfalt.

Bij dergelijke afbeeldingen van lage kwaliteit blijft het altijd even koffiedik kijken, maar het lijkt alsof de 'grille' helemaal dicht is. Of dit duidt op de aanwezigheid van een elektrische aandrijflijn is nog maar de vraag, maar niets is onmogelijk. Naar verluidt trekt Citroën op 8 april het doek af tijdens de Shanghai Motorshow. Een productieversie zou later dit jaar op de IAA in Frankfurt z'n gezicht laten zien.

Citroën lijkt met de DS-reeks een schot in de roos te hebben gemikt. De DS3 verkoopt erg goed en de Fransen zijn dus al even aan het experimenteren met een enorme slee die onder de noemer DS9 door het leven gaat.

Bekijk 5 foto's in groot formaat