Op het twintigste Goodwood Festival of Speed, dat dit jaar van 11-14 juli wordt gehouden, introduceert Ford de FF1. 

Dan kan het publiek voor het eerst kennis maken met de Ecoboost-racer waarmee het merk de legendarische Nürburgring in 7:22 wist te ronden.

Volgens Ford kan de FF1 zich op het circuit meten met de groten van deze aarde. Ondanks z’n bescheiden 1,0-liter driecilinder komt de auto tot een topsnelheid van 257 km/h.

En met een Nürburgring-tijd van 7:22 is de kleine Ford sneller dan auto’s  als de Pagani Zonda of de Lamborghini Aventador. Aan de andere kant beweert Ford dat je er ook zonder verdere aanpassingen 1 op 35,7 mee kan rijden.

Dat laatste gaan ze tijdens het Festival of Speed waarschijnlijk niet demonstreren. Wel zal de auto, samen met de Fiesta ST uitgebreid te bewonderen zijn.

Daarmee zwellen de geruchten dat het ooit tot een productieversie komt natuurlijk alleen maar aan. In principe is er namelijk geen enkel bezwaar om de FF1 daadwerkelijk op de weg te gebruiken.

De speciaal geprepareerde Ecoboost-racer waarmee Ford z’n opmerkelijke Nürburgring-tijd zette was namelijk gewoon voorzien van een kenteken. In welke bijtellingcategorie de FF1 zal vallen is nog niet bekend, maar met een dergelijk verbruik kan dat nog leuk worden.

Bekijk foto's van de Ford FF1 in groot formaat