Tesla is erg druk geweest met de Model S, daarom is de komst van de Tesla Model X nu een jaartje opgeschoven.

Volgend jaar had de nieuwste telg van Tesla op de markt moeten komen. De Model X laat nu toch een jaartje langer op zich wachten. In 2015 moet de cross-over nu z'n gezicht laten zien.

Tesla zegt dat de Model S meer aandacht vroeg dan gepland, en daardoor de wind uit de zeilen van de Model X haalde. "We zijn druk bezig geweest met de productie van de Model S. Er bleek bovendien meer vraag naar de auto te zijn. Daarom is besloten de uitrol van de Model X een jaar uit te stellen", zegt Tesla-oprichter Elon Musk.

Het is niet de eerste keer dat de Model X z'n deadline niet haalt. Ook vorig jaar werd de cross-over met z'n bijzondere vleugeldeuren al een jaartje opgeschoven. Daar komt nu dus opnieuw een jaar bij. De Model X deelt zo'n zestig procent van z'n technische basis met de Model S, wel is-ie zo'n tien procent zwaarder.

De cross-over moet plaats gaan bieden aan zeven personen inclusief bagage. Evenals de Model S moet ook de cross-over in 4,4 seconden naar de 100 km/h schieten. Ook een Performance-uitvoering zit in de planning.

Bekijk foto's van de Tesla Model X in groot formaat