AMSTERDAM - De 5-deurs Audi A3 is wat meer dan alleen een A3 met 5 portieren. Audi heeft geprobeerd een combinatie te maken tussen een hatchback, 5-deurs coupé en een stationwagen: ziehier de Audi A3 Sportback.

Audi benadrukt dat de 5-deurs A3 geen stationwagen is. Er is naar gestreefd om de Sportback zo min mogelijk op een Avant te laten lijken. Wat betreft het ruimteaanbod, zowel voor passagiers als voor bagage moeten de verwachtingen dus niet te hooggespannen zijn. Het verschil met de afmetingen van de 3-deurs is een 7 centimeter grotere overhang aan de achterzijde wat 20 liter extra bagageruimte oplevert.


De Sportback is een combinatie tussen een hatchback, 5-deurs coupé en een stationwagen

Natuurlijk zijn er nog meer verschillen met de 3-deurs A3. Zo heeft de grote grille, die we al kennen van de A8 W12 en de A6, ook zijn weg gevonden naar de Sportback. Ook op het stuur komt de vorm van deze grille terug.

In de A3 Sportback komt naast de 1,6-liter, 1,6 FSI, 3,2 liter V6, 1,9 TDI en 2,0 TDI ook een 2,0-liter FSI met turbo beschikbaar. Deze krachtbron, die in de Sportback debuteert, levert 200 pk, brengt de auto in 7 seconden van 0 naar honderd en levert een topsnelheid van 236 km/h. Dit alles met een verbruik van 7,7 liter op 100 km. De 2,0 T FSI zal op den duur ook een plaatsje vinden in de Golf GTi. De Audi A3 Sportback wordt in september verwacht.