Er heeft zich een zeer serieus alternatief aangediend voor de nieuwe BMW M3: de Alpina B3 Bi-Turbo.

De nieuwe Alpina B3 Bi-Turbo heeft de motor van de BMW 335i voorin liggen. Een drieliter zescilinder dus, door Alpina voorzien van twee turbo’s waardoor het vermogen uitkomt op 410 pk en 600 Nm, een flinke vooruitgang ten opzichte van de 306 pk en 400 Nm van het donorblok.

Het vermogen wordt via een achttrapsautomaat naar de achterwielen geleid en wie er eens goed voor gaat zitten, kan zichzelf in 4,2 seconden naar 100 km/h afschieten. De topsnelheid van de Alpina bedraagt een indrukwekkende 305 km/h.

Onderstel

Wie zichzelf een beetje in toom kan houden met een auto van dit kaliber, zou een gemiddeld verbruik van 7,6 l/100 km moeten kunnen halen (CO2-uitstoot 177 g/km).

De auto is voorzien van een in eigen huis ontwikkeld adaptief onderstel en zoals het hoort bij een echte Alpina is-ie voorzien van de klassieke veelspaakswielen, in dit geval maatje 20 inch. De Alpina B3 Bi-Turbo, die als sedan en stationwagon verkrijgbaar zal zijn, kunnen we voor het eerst live bewonderen op de beurs van Genève volgende week.

Bekijk foto's van de BMW 3-serie in groot formaat