AMSTERDAM - Lancia toont op de beurs van Genève weer 'special editions'. Maar het lag dan ook niet in de lijn der verwachtingen dat Lancia op de beurs van Genève met een groot modellenoffensief zou komen.

Het is bij Lancia een goed gebruik om bij gebrek aan echt nieuws met 'special editions' van het bestaande modellengamma te komen en dat is deze keer in Genève niet anders. Om de Delta wat extra aandacht te geven, nemen de Italianen de S Momodesign mee naar Zwitserland.

Deze versie is herkenbaar  aan z’n meegespoten bumper en zijskirts, donkere koplamphuizen, 18-inchwielen, dubbele verchroomde uitlaat en een zwarte achterklep. Er zijn twee nieuwe lakkleuren beschikbaar: Anthracite Grey en Eclipse Black, die ook te combineren zijn voor het betere two-tone-werk.

De Ypsilon komt er als Elefantino en, net als de Delta, S Momodesign. Bij die laatstgenoemde is er keuze uit vijf two-tone kleurstellingen: matzwart op kofferklep, dak en buitenspiegels contrasteert met de carrosseriekleuren Neve White, Vulcano Black, Argilla Red, Pietra Grey en Zaffiro Blue.

Op de achterbumper tref je chroomaccenten aan en het Momodesign logo vind je terug op de B-stijl en, de lichtmetalen 15-inchwielen en in het interieur, waar donkere kleuren overheersen.  Stuurwiel en pookknop zijn voorzien van leer.

Olifantje

De Ypsilon Elefantino, voorzien van het legendarische, uit 1953 stammende olifantje dat ook de Ypsilons van eind jaren negentig sierde. Het wordt de nieuwe instapversie van de huidige Yp, die je kunt laten spuiten in de kleuren  Turquoise, Sabbia Beige, Neve White, Pietra Grey en die nieuwe two-tone-variant Turquoise/Vulcano Black. Ook in deze versie tref je leer aan op stuur en pook.

Bekijk foto's van de Lancia Delta in groot formaat