AMSTERDAM - De productieversie van de 4C staat natuurlijk nadrukkelijk centraal op de stand van Alfa Romeo in Genève, maar de sportwagen is niet het enige nieuws van het merk.

Er zijn ook twee speciale Mito's op de Zwitserse autoshow te zien. Het gaat om de Mito Limited Edition Superbike 170 pk en de Superbike 135 pk TCT Special Series.

Beide auto's zijn geïnspireerd op de Mito Safety Car die wordt ingezet in het FIM SBK Superbike wereldkampioenschap. Voor deze Mito's verzorgt Mopar, bekend van concerngenoot Chrysler, het spoilerwerk.

Maar ook de Giulietta wordt niet vergeten. Voor de gewone motoriseringen komt er een Veloce-versie, voor de QV komt een speciaal QV Sportiva Pack beschikbaar. Ook hier heeft Mopar geholpen en het resultaat omvat onder meer spoilers, buitenspiegelkappen, sierstukken voor het dashboard en een versnellingspookknop van koolstofvezel.

4C

De grote klapper blijft natuurlijk de 4C. De auto heeft een 1.75 TBi turbomotor onder de kap. Elke pk hoeft maar vier kilogram mee te slepen. Het gewicht is dan ook laag gehouden door toepassing van (dure) lichtgewicht materialen als koolstofvezel en aluminium. Schakelen gaat met een TCT-automaat en de aandrijving geschiedt op de achterwielen. We hebben inmiddels ook een foto van het interieur binnen (foto 5).

De persdag van de Salon van Genève vindt plaats op 5 maart en dan kunnen we voor het eerst kennismaken met de 4C en de speciale Mito's en Giulietta's. De productie van de 4C moet nog dit jaar in Modena beginnen.

Bekijk foto's van de Alfa Romeo Mito in groot formaat