AMSTERDAM - Het in Nederland gevestigde Cadillac Europe timmert hard aan de weg. Na de CTS en de XLR staat vanaf juli het derde model in de showrooms. Dat is de SRX, een SUV van de meest luxe soort.

Zelf heeft Cadillac het bij de SRX het liefst over een 'crossover'. De fabrikant wil de auto namelijk geen volwaardige SUV noemen omdat in Amerika ook nog de enorme Escalade rondrijdt. Dat model voldoet beter aan de definitie 'SUV'.


Aan de Cadillac SRX V6 in Elegance-uitvoering hangt een prijskaartje van 59.950 euro

Als de SRX in juli bij de 140 Europese dealers verschijnt, zal alleen de 3,6-liter V6 met 262 pk leverbaar zijn. In het najaar komt er daar een 4,6-liter V8 met 325 pk bij. Die krachtbronnen zijn goed voor topsnelheden van respectievelijk 200 en 226 km/h. Belangrijker is dat beide SRX'en 2,2 ton mogen trekken. Met een paarden- of boottrailer heeft deze Caddy dus geen enkel probleem.

Standaarduitrusting

Tot de standaarduitrusting van de 4,95 meter lange SRX behoort onder meer lederen bekleding, airco achterin, parkeerassistent, vierwielaandrijving en bandendruk sensoren. Als extra is er een twee vierkante meter groot elektrisch bedienbaar glazen dak leverbaar, dat zowel boven de eerste als de tweede zitrij kan worden geopend.

Aan de Cadillac SRX V6 in Elegance-uitvoering hangt een prijskaartje van 59.950 euro. De 8-cilinder in Sport Luxury-trim gaat 80.950 euro kosten. In een later stadium wordt de V8 ook geleverd als Elegance. Vergeleken met de Europese concurrentie (BMW X5, Volvo XC90, Volkswagen Touareg) zijn deze bedragen best concurrerend te noemen.