AMSTERDAM - Noble, de Britse sportwagenfabrikant die 5 jaar geleden het levenslicht zag, laat er geen gras over groeien. Met de nieuwe Noble M14 willen de makers de concurrentie aangaan met Porsche 911 Turbo en de Ferrari 360 Modena.

De Noble M14 weegt 1.150 kg en wordt aangedreven door een 3,0-liter V6 motor met twee turbo´s die oorspronkelijk bij Ford vandaan komt. Die krachtbron levert 400 pk waarmee de M14 zich in 4,3 seconden van 0 naar 100 lanceert en pas ophoudt bij 305 km/h. Het maximum koppel bereikt de Noble bij 4.750 tpm en bedraagt 522 Nm. Een taaie kluif dus voor de 911 Turbo en de 360 Modena.


Dat Noble geen Spartaanse sportauto heeft gebouwd bewijst ook de standaarduitrusting

Lee Noble: "We wilden een auto bouwen voor een totaal nieuw publiek dat zich zowel interesseert voor de kwaliteit van het leer als de acceleratie van 0 naar 100." Saillant detail: Noble heeft dezelfde lederleverancier als Ferrari. Daarnaast meldt Noble dat de vloerbedekking voor 80 procent bestaat uit wol. Er is op luxe dus niet beknibbeld.

Standaarduitrusting

Dat Noble geen Spartaanse sportauto heeft gebouwd bewijst ook de standaarduitrusting: elektrisch bedienbare ramen en zijspiegels, airco, een multifunctioneel display in het dashboard: alles is aanwezig.

Het beste nieuws? Er gaan geruchten dat Lotus importeur Van der Kooi de import van Noble in ons land voor zijn rekening gaat nemen. Volgens de importeur zijn er daarvoor nog geen concrete plannen. "Onze naam is een keer genoemd."