AMSTERDAM - Volvo heeft zijn antwoord laten zien op de smart. De concept car is ontwikkeld in het design center in Californië. Met de Tandem denkt Volvo een oplossing te bieden bij het vinden naar een manier om de wegen minder verstopt te laten raken.

Ontwerpers van het Volvo Monitoring and Concept Center in Camarillo, Californië, denken dat de wegen minder verstopt zouden zijn als we allemaal met de Tandem concept car de weg op zouden gaan. Maar dan moeten we wel voorbereid zijn om met zijn tweeën één rijbaan te delen.


Er zijn verschillende concepts gebouwd die een breedte hebben variërend van 1,30 tot 1,45 meter

De Tandem is ook echt een tandem, waarin de passagier achter de bestuurder zit. Er zijn verschillende concepts gebouwd die een breedte hebben variërend van 1,30 tot 1,45 meter. De laatste versie, hier op de foto, is de smalste met 1,30 meter. Ter vergelijking een Volvo S80 is 1,83 m breed.

De ontwerperchef van VMCC en designer van een van de Tandems had een Honda Goldwing motorfiets voor ogen en wilde de concept car niet veel breder maken. De Tandem is niet ontworpen voor een specifieke motor, maar er kan een brandstofcel in worden gebouwd, een elektromotor of een conventionele benzinemotor.

Het prototype wordt aangedreven door een elektromotor met 32 kW.