AMSTERDAM - Seat heeft op de autotentoonstelling in Madrid de Toledo Prototipo onthuld. Het is een concept voor een nieuwe, ruime sedan met een grote bagageruimte.

De Seat-ontwerpers zijn zonder twijfel geïnspireerd door het opvallende achterkantje van de nieuwe Renault Mégane, want ook de Toledo Prototipo vertoont een eigenaardige vormgeving aan de achterzijde.


Het stuur, de pookknop en armsteunen zijn bekleed met naturelkleurig leer

De nieuwe versie meet 4,49 meter, is 1,77 meter breed en 1,58 meter hoog en moet volgens Seat meer ruimte bieden dan enige andere auto in zijn klasse. De bagageruimte heeft een inhoud van ruim 500 liter. De auto is uitgerust met een glazen panoramadak dat over bijna de gehele passagiersruimte valt.

Tweekleuriger carrosserie

Het prototype is extra opvallend vanwege zijn tweekleurige carrosserie. Hij staat op 19-inch wielen met banden in de maat 235/55, is voorzien van nieuwe verlichtingstechnologie met dubbele xenonlampen.

Onder de kap staat een direct ingespoten 2-liter FSI-motor met 150 pk, die de voorwielen aandrijft via een zesbak.

Opvallend binnenwerk

Binnenin is de auto al net zo opvallend met naturelkleurig leer, dat ook is gebruikt voor onder meer de bekleding van delen van het stuur, de pookknop en armsteunen.