AMSTERDAM - Honda zal binnen twee jaar een nieuw model toevoegen aan het Amerikaanse leveringsprogramma, terwijl luxe divisie Acura een tweede lichte truck zal krijgen.

Honda is zich ervan bewust dat het belangrijk is jonge kopers in huis te halen. Dat lukt deels met de Element, maar deze verhuisdoos op wielen is nogal extreem en er moet ook een leuke, goedkope auto in het programma komen. "Eén die goedkoper is dan de Civic," aldus de baas van American Honda, Thomas Elliot.


Analisten verwachten dat de nieuwe Honda tegen het eind van volgend jaar op de markt zal komen als 2006-model

Meer dan dit wilde hij niet kwijt, maar insiders verwachten dat de nieuwe auto, net als de Jazz is gebaseerd op de in Japan verkochte Honda Fit.

Jazz

Analisten verwachten dat de nieuwe Honda tegen het eind van volgend jaar op de markt zal komen als 2006-model en dat het hoogstwaarschijnlijk de Jazz zal zijn. Er wordt niet gerept of het de vijfdeursversie of de sedan zal zijn.

Kopers zullen de nieuwe Honda naar hartelust kunnen customizen, ofwel op smaak brengen met accessoires. Dat is in navolging van het jongerenmerk Scion van Toyota, dat vanaf 1 juni met drie modellen op de Amerikaanse markt leverbaar is.

Over de nieuwe Acura is alleen bekend dat het model onder de MDX (Honda Pilot) zal komen.