AMSTERDAM - Men neme een Mercedes E55 AMG. Voeg daar een spoilerpakket en indrukwekkende lichtmetalen wielen aan toe. Geef vervolgens de motor een flinke tuningsbeurt. Voilà: de Carlsson CK55 RS.

De Duitse tuner Carlsson nam de snelle E-klasse onder handen. Het resultaat is een beschaafd sportief uitziende limousine. De tuner nam geen halve maatregelen: de toch al niet armoedige standaard 476 pk van de E55 AMG werd opgevoerd tot 560. Dat geeft deze Mercedes een maximum koppel van 780 Nm bij 2.600 toeren per minuut.


De Duitse tuner Carlsson nam de snelle E-klasse onder handen met als resultaat een beschaafd en sportief uitziende limousine

Vanzelfsprekend gaan ook de prestaties er op vooruit. De top bedraagt 320 km/u en de sprint van 0 naar 100 gaat in 4,5 seconden. Standaard is dat 250 km/u en 4,7 seconden.

Aërodynamica

De aërodynamica is door Carlsson aangepast met een voor- en een achterspoiler van bescheiden afmetingen. De 19 inch velgen met banden in de maat 245/35 zijn dat minder. Tot slot legde de tuner de CK 55 RS 3 cm dichter bij de grond. "Niet alleen voor optische verfraaiing, maar ook voor een betere luchtweerstand en minder overhellen in de bochten," aldus Carlsson.