AMSTERDAM - Naast de personenwagen uitvoering van de 807, komt Peugeot nu ook met een bedrijfsversie. De Commercial beschikt slechts over twee voorstoelen. De rest van de ruimte is alleen beschikbaar voor goederen of hooguit een hond.

Het bestuurderscompartiment wordt door middel van een volledige scheidingswand gescheiden van de laadruimte. Het zicht naar achteren blijft echter gehandhaafd door de aanwezigheid van een behoorlijke ruit in de scheidingswand. De wand wordt bevestigd aan de C-stijlen, net achter de schuifdeuren. De schuifdeuren bieden desondanks alleen toegang tot de 50 centimeter 'vrije ruimte' tussen de voorstoelen en scheidingswand.


De buitenzijde heeft een donker 'glass-look'

De laadruimte is 1,45 meter diep, 1,40 meter breed en 1,05 meter hoog. Een kleine rekensom maakt het dus mogelijk om in deze afgesloten ruimte een volume van een dikke twee kub te kunnen bergen. Logischerwijs verliest het ruitje in de wand de mogelijkheid tot achteruitkijken. De wand is bestand tegen een kracht van 1913 newton (te vergelijken met 195 kg druk). Het laadruim is alleen bereikbaar via de grote achterklep.

Blindeerpaneel

De linker achterzijruit in de laadruimte wordt vervangen door een blindeerpaneel. De buitenzijde heeft een donker 'glass-look' en de binnenzijde wordt bekleed met een luxe velours stof die aansluit bij de kleurstelling van het interieur. De ombouw wordt uitgevoerd door ASH Carrosserie B.V. in Middelharnis.

De prijs voor een 807 Commercial begint bij 25.175 euro exclusief BTW. Voor deze prijs krijg je de SR Premium met 2.0 HDi (107 PK) en roetfilter.

De Commercial is vanaf heden te zien in de showroom van Peugeot Experience in Breukelen.