AMSTERDAM - Rolls Royce bestaat 100 jaar en dat zullen we weten. Op Genève werden we verrast door de 100 EX, een op de Phantom gebaseerde cabriolet. Nu komt er een speciale 'Centenary Version' van de Phantom.

De sinister uitziende Centenary Phantom heeft emblemen met rode letters. Dat was tot 1930 bij alle Rollsen het geval. Daarna kregen de emblemen zwarte letters. De Centenary Phantom geeft daarmee dus een knipoog naar het verleden.


Van deze jubileum Rolls worden 35 exemplaren vervaardigd

De kleur van de carrosserie is 'Dark Curzon'. Deze tint is ook gebruikt op de 100 EX. Dit 'Dark Curzon' is eveneens de kleur van de lederen bekleding in het interieur en van de stoelen. Het hout in het interieur is mahoniefineer. Voor de gelegenheid hebben ook de picknicktafels achter de voorstoelen een laagje van dit hout meegekregen.

Het dashboard heeft een laagje geborsteld aluminium en als slagroom op de taart is de Flying Lady op deze Rolls van massief zilver.

De Phantom Centenary Edition werd op 4 mei onthuld in het Midland Hotel in Manchester. Daar wordt het 100-jarig bestaan van het merk officieel gevierd. Van deze jubileum Rolls worden 35 exemplaren vervaardigd.