AMSTERDAM - Vorige week werd de Seat Mii voorzien van een actiemodelletje. Nu is het de beurt aan de Altea en -XL, welke als Businessline en Chill Out! in de showroom komen te staan.

Om de twee oudgedienden nog even onder de aandacht te brengen worden de Altea en Altea XL voorzien van een tweetal actiepakketten.

Het feestelijke Businessline pakket is gebaseerd op de Altea en Altea XL op de 105 pk sterke 1.6 TDI Style. Dat betekent niet alleen 20% bijtelling maar ook een behoorlijke standaarduitrusting.

Als Businessline voegt Seat een radio/navigatiesysteem, parkeersensoren achter en een regen- en lichtsensor toe. Normaal gesproken vraagt Seat 1.800 euro voor dit setje, nu hoeft er slechts 300 euro neergeteld te worden. Hij is per direct te bestellen en kent een vanafprijs van 25.500 euro voor de Altea. Voor de Altea XL moet je 250 euro extra meebrengen.

Chill Out

Het zogeheten 'Chill Out!'-pakket is leverbaar op de 105 pk sterke 1.2 TSI benzine- en de 140 pk sterke 2.0 TDI Style-dieseluitvoering. A

ls Chill Out! krijgen de Altea's de beschikking over bi-xenon verlichting, een radio-navigatiesysteem, 16-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter en regen- en lichtsensoren. Net als de Businessline kost het Chill Out!-feestje 300 euro. Normaal gesproken moet 2.500 euro voor de opties worden neergelegd. De Altea XL vraagt eveneens 750 euro's extra.

Bekijk foto's van de Seat Altea in groot formaat