AMSTERDAM - Waar Ford in Chicago nog te bizarre Focus TrackSTer neerzette kan Kia er ook wat van. Wat te denken van een Optima Hybrid in Superman kostuum.

De bijzondere Kia presenteert zich op het juiste moment: bij ons staat namelijk carnaval voor de deur.

Dat de Koreaanse autofabrikant wel houdt van een lolletje zagen we al op de SEMA Autoshow, waar het merk al een vijftal superhelden neerzette.

Waar de Optima toen nog als Batman was verkleed, hijst de Hybrid zich ditmaal in het spandex-pak van Superman. Nou doet Kia dat natuurlijk niet zomaar.

Net als de flitsende striphelden op de SEMA Auto Show maakt deze Optima deel uit van Kia's 'We can be heroes' campagne. Daarmee vraagt het merk aandacht voor vrouwen en kinderen in de Hoorn van Afrika, waar het allemaal niet zo lekker loopt momenteel.

Samen met DC Entertainment, de jongens achter de stripboeken, hebben ze de Kia in de schreeuwerige jas gestoken.

We zien felgekleurde velgen, een blauwe met rode lak, rode neonverlichting onder de auto en natuurlijk een lichtgevend Superman-logo op de motorkap. Het interieur wordt niet overgeslagen, daar zien we een stapel blauwe accenten en, hoe kan het ook anders, de Superman handtekening op het hart van het stuur.

Bekijk foto's van de Kia Optima in groot formaat