AMSTERDAM - De nieuwe Opel Astra, ook wel aangeduid met Astra H, is onder handen genomen door tuner Steinmetz. Het resultaat is een blikvanger eersteklas.

Steinmetz paste het gebruikelijke recept toe. Ten eerste werd het uitlaatsysteem aangepast zodat de Astra een sportief geluid geeft. Aan de achterkant zijn vier uitlaatpijpen zichtbaar. Daarnaast werd de auto 30 mm verlaagd. Dat ziet er volgens Steinmetz niet alleen goed uit, maar komt het ook de rijeigenschappen zeer ten goede. Ook werd de Astra voorzien van flinke wielen die naar keuze 16, 17 of 18 inch zijn.


Steinmetz is bijzonder trots op de zijspiegels die verwarmd zijn en ‘aangepast aan de vorm van de Astra’

Als klap op de vuurpijl zijn er een massa uiterlijke verfraaiingen. Dat begint met de honingraatgrille en gaat door met de grille die geïnspireerd lijkt op die van de nieuwe Audi A6. Daarnaast zijn er de nodige spoilers en Steinmetz is bijzonder trots op de zijspiegels die verwarmd zijn en 'aangepast aan de vorm van de Astra'.

In het interieur vinden we tot slot nog een aluminium pookknop, een aluminium handremgreep, aluminium pedalen en voetsteun en natuurlijk zijn er de Steinmetz vloermatten.