AMSTERDAM - Mercedes-Benz brengt traditioneel graag een introductieversie van een nieuw model op de markt. Ook in het geval van de CLA komt er eentje, de Edition 1.

De Edition 1 biedt aan de buitenkant keuze uit de lakkleuren mountaingrijs, kosmoszwart, nachtzwart, cirruswit of designo poolzilver magno. Die laatste kleur is overigens pas leverbaar vanaf het derde kwartaal van 2013.

De Edition 1 is alleen gedurende de eerste twaalf maanden van de CLA-carrière leverbaar.

Verder heeft de introductieversie AMG voor- en achterskirts en dorpelverbreders, multispaaks AMG-wielen, een met chroom ingelegde zwarte lamel voor de diamond grille, bi-xenon koplampen en een verlaagd sportonderstel.

Gele stiksels

De CLA Edition 1 heeft een Neon Art interieur, exclusief voorbehouden aan deze versie. De sportstoelen hebben lederen bekleding, zwart Dinamica microvezel en gele stiksels. Op het dashboard zien we Artico-lederlook met diezelfde gele stiksels. Dwarsgeslepen aluminium sierstukken en een lederen sportstuur met afgeplatte onderkant completeren het geheel.

De prijzen starten bij 40.686 euro voor de 122 pk sterke CLA 180 Edition 1. De 156 pk sterke CLA 200 kost met dit pakket 42.686 euro, met automatische transmissie is dit 44.639 euro.

De CLA 250 Edition 1 met automatische transmissie en 211 pk kost 51.798 euro. Wie wil dieselen, kan kiezen voor de CLA 220 CDI Edition 1, die met een automatische transmissie voor 49.651 euro mee mag.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz CLA in groot formaat