AMSTERDAM - Nu de eerste beelden van het productiemodel van Citroën C4 Picass langzaamaan op internet komen, ziet het automerk zijn kans schoon om met officieel materiaal naar buiten te komen. 

Het Franse merk doet wel een stapje terug, we krijgen nu namelijk een concept-car voorgeschoteld.

Eerder waren al een drietal C4 Picasso's te zien. Donderdag presenteert Citroën de eerste officiele afbeelding van wat de nieuwe C4 Picasso moet gaan worden.

Het voorproefje van de toekomstige compacte mpv is Technospace gedoopt, en krijgt een licht showauto-achtige sausje over zich heen. In Genève zal de concept-car getoond worden.

CO2

Het wordt de eerste auto van PSA die staat op het nieuwe EMP2-platform van het concern. Citroën belooft een CO2-uitstoot van slechts 98 g/km en 'nog nooit eerder vertoonde rumte voor deze afmetingen'.

Het apparaat meet 4,43 meter in de lengte, 1,83 meter in de breedte en is 1,61 meter hoog. 537 liter kofferruimte moet de nodige bagage doen verdwijnen. 3D-achterlichten à la DS-reeks prijken op de achterzijde.

Citroën toont komt dus nu pas met een concept-car op de proppen, en dat terwijl we laatst al de nodige platen van het productiemodel voor ogen kregen. Daar zijn er vandaag weer een stel van verschenen (foto 2 t/m 8).

In de tweelde helft van dit jaar moet de productie-Picasso op de markt verschijnen.

Bekijk foto's van de Citroën C4 Picasso in groot formaat