AMSTERDAM - Spyker keert terug naar de autoshow van Genève. En dat doet het volgens hardnekkige geruchten met een rivaal voor de Porsche 911.

Na een afwezigheid van twee jaar heeft Spyker weer een stand op de Autosalon van Genève, die in maart plaatsvindt.

Naar verluidt  presenteert de Nederlandse sportwagenbouwer er een auto die de Porsche 911 het vuur na aan de schenen moet leggen.

Victor Muller houdt stijf de kaken op elkaar over de auto, en laat alleen weten dat Spyker in Genève een verrassing in petto heeft.

De Chinese gigant Youngman heeft samen met Spyker een joint venture opgericht, teneinde in de toekomst samen premium auto’s te bouwen. De Chinezen hebben daarbij geïnvesteerd in Spyker, dat daardoor nu weer wat beter in de slappe was zit. Dat geeft Victor Muller en de zijnen financiële armslag om met een nieuw model te komen.

Sterkere motor

De nieuwe Spyker zal kleiner en goedkoper zijn dan de modellen die we nu kennen, de C8 en C8 Aileron. Om met de Porsche 911 (991) te concurreren, is Spyker op zoek naar een nieuwe motor met meer vermogen.

Momenteel maakt het gebruik  van een oude 4,2-liter Audi-motor die het tot maximaal 405 pk schopt.

De fabrikant uit Zeewolde heeft een supercharged 6,2-liter V8 uit de Cadillac CTS-V van 560 pk getest om de 911 Carrera met z’n 350 pk sterke 3,4-litermotor adequaat van repliek te dienen, maar de eigenaar van Cadillac, General Motors, wil geen motordeal maken met Spyker.

Dit omdat Spyker de Amerikanen voor de rechter heeft gedaagd in verband met een schadevergoeding die de sportwagenbouwer van General Motors eist namens Saab. Spyker is dus nog steeds op zoek naar een motor voor de boreling. 

Bekijk 2 foto's in groot formaat