AMSTERDAM - De Chrysler Voyager heeft een nieuw aangezicht gekregen. Daarnaast is er voortaan ook een 2,8-liter CRD dieselmotor beschikbaar. Deze krachtbron komt naast de al bekende 2,5-liter CRD.

De vernieuwingen aan het uiterlijk zitten aan de voorzijde. Daar zijn nieuwe koplampen en een opnieuw ontworpen grille. Daarnaast zijn er nieuwe lichtmetalen wielen en drie nieuwe kleuren leverbaar. Ook zijn er vernieuwingen op het gebied van veiligheid. De stuurkolom kan de botsenergie beter absorberen en er is voortaan een standaard knieairbag voor de bestuurder.


Vooral aan de voorkant is geknutseld: nieuwe koplampen en een nieuw ontworpen grille verfraaien het aangezicht van de nieuwe Voyager

De 2,8 CRD motor is nieuw voor de Voyager. De diesel is echter al sinds 2002 te vinden in de Jeep Cherokee. De krachtbron is alleen leverbaar in combinatie met een automatische versnellingsbak.

De 2,5–liter CRD is alleen leverbaar met een handbak. De 2,8-liter CRD levert een maximum vermogen van 149 pk en heeft een maximum koppel van 360 Nm. Dat geeft de Voyager een topsnelheid van 180 km/u. De diesel neemt genoegen met 8,4 liter diesel per 100 km. De Grand Voyager verbruikt met deze motor 0,1 liter per 100 km méér.

De vernieuwde Voyager is leverbaar vanaf eind april. De prijzen beginnen bij 29.830 euro, de nieuwe 2,8-liter CRD diesel is er vanaf 37.330 euro.