AMSTERDAM - Audi heeft een heel speciale en spectaculaire auto gebouwd. Het is de RSQ en hij speelt een grote rol in de film 'I, Robot', waarin hij het vaste maatje is van hoofdrolspeler Will Smith.

Audi kan bijna niet achterblijven bij concurrenten als BMW, Lexus en Mercedes en gaat nu ook naam maken in een film. We zagen James Bond kortstondig in een BMW rijden, maar de Mini speelt al een veel grotere rol in de film 'The Italian Job'.


De Audi RSQ is speciaal voor de film 'I, Robot' gebouwd

Nu gaat ook Audi het witte doek op. Speciaal voor de film 'I, Robot' is de Audi RSQ gebouwd. Hij doet dienst als de auto van hoofdrolspeler Will Smith, een detective in het jaar 2035. Smith moet een mysterie oplossen dat grote consequenties kan hebben voor de mensheid. De Audi RSQ heeft de styling van de nieuwe grote grille en heeft aan de achterkant scharnierende vleugeldeuren. De motor is midden in de auto geplaatst, maar om welke krachtbron het gaat, wordt niet gemeld. Naast de RSQ zullen er ook productie-Audi's in de film optreden, al zijn ze wel wat gecamoufleerd.

De Twentieth Century Fox film gaat op 16 juli in première in Amerika en gaat in augustus in Europa in de roulatie.