AMSTERDAM - De Kangoo heeft een bezoekje gebracht aan de tekenmeester.

De tweede generatie van de Kangoo rijdt alweer sinds 2008 rond, en Renault acht de tijd rijp om hem een opfrisbeurt te geven. Zowel de Kangoo Van, Compact als de Maxi worden fase twee van hun leven ingeloodst.

De auto krijgt een aangepaste neus met een fiks logo in het midden. Ook de zijspiegels en de achterlichten zijn anders vormgegeven dan de huidige exemplaren. Renault neemt niet alleen de buitenkant onder handen, ook het interieur ondergaat een opfrisbeurt. De middenconsole is volgens Renault uit beter materiaal vervaardigd en ook het stuurwiel is vernieuwd. 

Drieën

Nieuw is de mogelijkheid om met zijn drieën voorin te zitten. Alle uitvoeringen zijn voortaan met drie stoelen voorin te bestellen, met uitzondering van de volledig elektrische exemplaren en de Kangoo Maxi met vijf stoelen.

Blauw logo

De elektrische Kangoo Z.E. onderscheidt zich van zijn broers met verbrandingsmotor door een nieuw blauw Renault logo, zwarte lichtunits voor en blauwe units achter. accenten. Het blauwe logo in de neus herbergt bovendien het 'stopcontact' van de elektrische Fransman.

Voor extra voetgangersveiligheid zendt de Kangoo Z.E. bij snelheden tot 30 km/h een waarschuwingssignaal uit. Prijzen voor de aangescherpte Kangoos zijn nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Renault Kangoo in groot formaat