Bedrijf komt met OV-chipkaart voor auto

AMSTERDAM - Klanten van Mobility Mixx kunnen binnenkort een OV-chipkaart aanvragen waarmee ook getankt kan worden.

Het doel is om het gebruik van verschillende vormen van vervoer een stukje makkelijker te maken.

Zoals de naam al aangeeft is de filosofie van Mobility Mixx dat elke situatie om een ander vervoersmiddel vraagt. De praktische uitvoering van dat idee maakt de Leaseplan-dochter nu makkelijker door de introductie van een multifunctionele OV-chipkaart. 

Met de pas kan niet alleen worden in- en uitgecheckt in het openbaar vervoer, ook het verkrijgen en tanken van deel- en huurauto’s behoort tot de mogelijkheden. Daarmee houdt het niet op: ook het betalen van parkeerkosten of een taxi kan met één en hetzelfde kaartje.

Tijdsbesparing

Naast gemak voor de gebruiker zou de kaart ook een tijdsbesparing vormen voor de werkgever, die alle gemaakte reiskosten in één factuur ontvangt, en niet voor iedere situatie een andere pas hoeft aan te vragen.

Mobility Mixx-directeur Paul Wessels ontbreekt het in ieder geval niet aan zelfvertrouwen:  "Deze kaart is precies waar de zakelijke markt op zat te wachten.

Geen allegaartje

"De zakelijke OV-chipkaart is de eerste alles-in-1 oplossing, niet een allegaartje van aan elkaar geknoopte kaarten en bijbehorende diensten en budgetten. We zetten met dit product een nieuwe standaard en spelen in op een grote behoefte in de zakelijke markt."

Bij de introductie van de OV-Chipkaart werd al rekening gehouden met een bredere inzetbaarheid, maar door de opstartproblemen van de kaart heeft dat even op zich laten wachten.

Lees meer over:
Tip de redactie