HEIBACH - De tuner Maximo uit het Duitse Heibach heeft zich toegelegd op het tunen van Kia´s. Hun nieuwste wapenfeit is de Sorento, maar ook andere Kia-modellen kunnen ze van een geheel persoonlijke snit voorzien.

Maximo kan verschillende modellen van Kia voorzien van hogere vermogens en optische tuning. Het verlagen van de carrosserie is mogelijk en ook voor een sportieve uitlaat, lichtmetalen wielen en aanpassingen interieur draait Maximo Tuning zijn hand niet om. Zelf hebben de Duitsers het over aanpassingen ‘die het hart van een Kia-rijder sneller laten kloppen’.


Vrijwel alle modellen van Kia kunnen door Maximo worden behandeld

Maximo kan het vermogen van de Sorento 2,5-liter CRDi opvoeren van 140 naar 166 pk, het maximum koppel stijgt dan van 310 naar 354 Nm. In Duitsland kost deze aanpassing 899 euro.

Dat het bij Maximo serieus aan toe gaat, bewijzen de Sorento´s die het bedrijf prepareerde voor Parijs-Dakar. Vrijwel alle modellen van Kia kunnen door Maximo worden behandeld. Op hun cv staan naast de Sorento de Rio, Carens, Opirus, Magentis, Carnival en Shuma.